home
profiel
klanten
branches
oplossingen

contact

nieuws

status services

loginT 036 521 93 20

Gildenveld 6 Zeewolde
P.J. Oudweg 4 Almere

 Risico's gebruik illegale software groot
24 juni 2014

Goed softwarebeheer levert geld op

Directieleden en bestuurders gaan er vaak vanuit dat in hun bedrijf alles in orde is. Het gebruik van illegale software wordt gezien als moreel verwerpelijk en het zorgdragen voor het beheer ervan wordt overgelaten aan de systeembeheerder.

Volgens onderzoek is softwarebeheer in 80 procent van de bedrijven onvoldoende georganiseerd. Elk jaar komen vele tientallen organisaties in conflict met hun softwareleverancier of organisaties zoals de business software alliance (BSA), vaak resulterend in zware boetes.
Illegale software kan op verschillende manieren het bedrijf binnenkomen. Bijvoorbeeld door het maken van kopieën voor andere gebruikers.

Meer nieuws


Loko IT-specialisten neemt deze klus graag van u over.
Wij brengen uw licentiegebruik in beeld op server- en werkplekniveau en rapporteren dit aan u. Naast deze gegevens onderzoeken we wat in het verleden door uw bedrijf is aangeschaft en maken een overzicht van het eventuele tekort of overschot aan licenties. In een gesprek met u leggen we de conclusies voor en bespreken eventuele maatregelen die u zou kunnen treffen om licentiegebruik te managen. Neem voor meer informatie contact op met Erik Stam. U kunt hem bereiken op 036 5219329 of per e-mail e.stam@loko.nl.