Digitale werkplekFlexwerken

7 redenen waarom flexwerken een must is voor elke organisatie

Door 30 januari 20203 Reacties

7 redenen waarom flexwerken een must is voor elke organisatie

Bij LOKO horen we wel eens de vraag waarom onze werknemers kunnen en mogen flexwerken. “Dit is toch helemaal niet efficiënt?” Flexwerkers worden nog wel eens gekoppeld aan het begrip “lui”. In deze blog wil ik belichten dat flexwerken juist helpt bij de bedrijfsvoering. Laten we allereerst beginnen met het definiëren van wat een flexwerker verwacht van een werkgever. Flexwerken laat medewerkers profiteren van flexibiliteit, terwijl ze werken. Dit wil zeggen dat ze hun werk kunnen doen op verschillende apparaten, flexibele werkuren hebben en in sommige gevallen zelf bepalen op welke dagen zij werken. In 2020 hoeven we alleen verbonden te zijn met het internet met een laptop om onze werkzaamheden uit te voren. Dit hoeft niet meer verplicht in dezelfde ruimte te gebeuren. Medewerkers kunnen dankzij het internet overal met elkaar communiceren, elkaar documenten sturen en samen bewerken, een videovergadering houden en ga zo maar door. Zonder zich te ergeren aan de geluidsbarrière brekende kreten van het kantoor haantje, je weet wel wie.

Het doel van flexwerken is het bevorderen van de professionele maar ook de persoonlijke balans van de medewerkers. Vaak horen we dat de baas nogal sceptisch is over het opstellen van deze flex voorwaarden. Maar flexwerken heeft niet alleen voordelen voor de werknemer, maar ook grote voordelen voor het bedrijf. Hier zijn 7 redenen waarom jij flexibele werkomstandigheden in het bedrijf zou moeten toepassen.

1. Productievere medewerkers

Laten we het hebben over telewerken. Je bent niet verplicht om medewerkers vanaf het begin te laten werken wanneer ze maar willen. Flexwerken is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Door te beginnen met testen van 2 dagen per maand bouw je het op, dit staat natuurlijk los van de resultaten. Maar je moet weten dat het aannemelijk is dat medewerkers productiever worden door op afstand te werken. Een werknemer die op afstand werkt, is een werknemer die geen 90 minuten verspilt, hij of zij geen hinder ondervindt om naar zijn werk te gaan vanwege de boerenstakingen of een slechte OV verbinding.

Deze kostbare tijd die is verloren, kan worden gebruikt om te werken of slapen. In beide gevallen zal het resultaat hetzelfde zijn: de medewerker wordt productiever. Bovendien denken we soms dat een flexwerker niet veel doet, behalve zijn intensieve duim-workout op de bank. Maar vaak is het tegenovergestelde waar. De persoon realiseert zich dat die zich moet bewijzen zijn tijdens zijn flexwerkdagen, de medewerker is zelfs productiever dan wanneer hij fysiek aanwezig is in het bedrijf. Om nog maar te zwijgen over onderbrekingen van collega’s, brandoefeningen of de jaren 90 dancebreak van de commercieel directeur om teambuilding te simuleren… Situaties die kunnen worden vermeden als men vanuit een andere locatie werkt.

Ook studies tonen zelfs aan dat flexibel werken de productiviteit verhoogt. Uit een HSBC-rapport over de technologiesector uit het Verenigd Koninkrijk bleek bijvoorbeeld dat maar liefst 89% van de respondenten flexibel werken noemde als hun motivatie om productiever te werken. Ook professor Nicholas Bloom van de Stanford University economie vond vergelijkbare resultaten in zijn onderzoek. Uit een tien maanden durend onderzoek onder 16.000 werknemers van een Chinees bleek dat de productiviteit van flexwerkers maar liefst 13% hoger lag.

2. Optimaal tijdsmanagement

Met flexibel werken zijn uw medewerkers gelukkiger en hebben ze het gevoel dat de organisatie ze vertrouwt. Uiteindelijk zijn ze meer toegewijd om meer werk te verrichten en langer trouw te blijven aan het bedrijf. Hoe meer toegewijd ze zijn, hoe langer ze in het bedrijf willen blijven werken. Bovendien hebben sommige medewerkers activiteiten buiten het werk die veel tijd kosten.

Zoals Henry die elke avond drone race lessen geeft (ja, dit is een ding). Door deze medewerkers flexibeler te laten werken terwijl ze hun eigen timemanagement beheren, kunnen ze werk en privéleven optimaal combineren. Dit soort zaken vervullen primaire wensen van een medewerker en geeft de motivatie om nog een paar jaar in het bedrijf te blijven. Ook zijn ze vaker geneigd om niet de 9 tot 5 mentaliteit te hanteren, maar willen de laptop ook vaker na 20:00 uur erbij pakken om de laatste notulen te verwerken.

3. Kleinere kantoren

Omdat werknemers buiten de deur kunnen werken, kunnen de kantoorpanden ook kleiner worden. Hierdoor kan het bedrijf groeien zonder dat het pand direct mee hoeft te groeien. Zo hoef je niet meer de investeren in nieuwe werkplekken, maar kan je, spreekwoordelijk gezegd, een laptop in de handen duwen en ze zijn klaar om te gaan. Er is nu een breed scala aan communicatiemethoden beschikbaar – van telefoon en e-mail tot videoconferenties en online communicatietools – die ervoor zorgen dat uw teams constant verbonden kunnen zijn, waar ze ook zijn.

Wij zullen er echt niet van opkijken als een bedrijf later alleen een collectief is van mensen rondom de wereld die samen via de cloud werken onder dezelfde naam en dat kantoorpanden er nauwelijks tot niet aan de pas gaan komen voor de bedrijfsvoering.

4. Verbeter de gezondheid van de medewerkers

Een slechte staat van welzijn van collega’s is een steeds groter probleem aan het worden in onze informatiecultuur. De bereidheid om flexibiliteit te bieden die past bij de levensstijl en gezinsverplichtingen van uw werknemer is een geweldige moraalbooster voor uw team. Stress en burn-outs zijn een steeds meer voorkomend probleem voor mensen. Zonder het voor de hand liggende te willen vermelden, is het duidelijk dat flexibele werkomstandigheden het welzijn van de medewerkers verbeteren. Flexwerken kan helpen met stressvermindering.

Zo is het niet meer nodig om met mach 6 de kinderen naar school te brengen en op te halen, zodat ze alsnog op tijd op het werk kunnen zijn. Ook hoeven ze niet de prikkels te ervaren van de files en de overvolle metro tijdens de spits. Ga zo maar door. Ook hebben medewerkers meer tijd voor zichzelf dankzij de paar uren reizen die men elke maand bespaart. We zijn soms vergeten wat een paar uur voor jezelf aan geluk kan opleveren. Flexwerken zorgt simpel gezegd voor betere balans tussen ons professionele en persoonlijk leven. Tot slot kan het gevoel van vertrouwen van de werkgever in de medewerker ook een goede endorfine shot geven.

5. Minder ziekteverzuim

Dit is natuurlijk gerelateerd aan het welzijn van medewerkers. Gelukkige werknemers zijn werknemers die niet vaak ziek worden, minder gestrest zijn en daardoor minder worden blootgesteld aan een burn-out. Kortom, minder afwezig. Dit argument raakt ook de zakelijke wensen van de baas. En mocht de medewerker door de mannengriep gevloerd zijn, de heftigste griep in zijn soort, dan zijn ze alsnog sneller geneigd om thuis alsnog de mail weg te werken omdat hun baas dit mogelijk maakt.

6. Creativiteit boost

Dankzij het flexwerken, worden de werknemers blij en gezond. Hier zijn ze dankbaar voor. Ze zijn de werkers die mogelijk meer geneigd om zich met hun organisatie bezig te houden en een waardevolle bijdrage te leveren. Anders werken kan professionals aanmoedigen om ‘buiten de kaders te denken’ en innovatiever te zijn.

Medewerkers die van werkruimten kunnen veranderen, bijvoorbeeld vanuit een café of een flexkantoor werken, zijn medewerkers die over het algemeen met creatievere oplossingen komen. Een verandering van omgeving en mogelijk nieuwe mensen ontmoeten, leidt tot nieuwe ideeën. Kortom, het helpt medewerkers om buiten hun eigen kaders te denken. Ze werken op een andere manier, in een andere setting en moeten de problemen kunnen oplossen waaraan ze al een tijdje vastzitten.

7. Trek het beste talent aan

Veel werknemers zien flexibele arbeidsmogelijkheden als een teken dat ze door het bedrijf worden gewaardeerd. Degenen die andere verantwoordelijkheden of werkloze belangen hebben, kunnen flexibel werken zien als een absolute must of een deal-breaker voor elke organisatie waarvoor ze werken.

Om generatie Y en generatie Z te verleiden, is het niet meer voldoende om met salarissen te zwaaien. Ze verwachten dat je flexibelere en interessantere werkomstandigheden biedt. Zij werken graag overal ter wereld. Sommige kandidaten zoeken voornamelijk naar flexibele voorwaarden wanneer ze op zoek zijn naar werk. Flexplekken in jouw bedrijf trekken de young professionals aan.

Voor werkgevers is het belangrijk om ook de zakelijke voordelen van flexibele werkprogramma’s gewoon te erkennen. Het zijn niet alleen medewerkers die baat hebben bij flexwerkers, maar organisaties kunnen de kosten verlagen, de output verbeteren en de loyaliteit verhogen wanneer flexwerken op de juiste manier wordt geïmplementeerd. Flexwerken biedt voor iedereen in het bedrijf nieuwe kansen. Het platform van LOKO365 maakt je het mogelijk om de gehele werkomgeving te verplaatsen naar de online wereld, zodat jij de eerste stappen kan maken met flexwerken.

Wil je ook de starten met flexwerken?

Met LOKO365 werk je altijd en overal veilig in je online IT-omgeving

Bekijk oplossing

3 Reacties

Laat een reactie achter