Skip to Content

World Trade Center Almere

“Goede bereikbaarheid en aandacht voor de huurders”

De ICT-sector in Almere is booming. En steeds meer ICT-bedrijven vestigen zich in WTC Almere. Net als trouwens bedrijven uit heel andere sectoren. Waarom? Vanwege de centrale ligging en goede bereikbaarheid. De prima faciliteiten. En vanwege de uitstekende ICT-voorzieningen. “Samen met LOKO bieden we onze huurders internet en telefonie en overige ICT support op maat. Tegen aantrekkelijke kosten en met ICT-ondersteuning in eigen huis. Goede bereikbaarheid is misschien wel onze belangrijkste service.”

Wie een afspraak heeft in WTC Almere, kan nauwelijks verkeerd rijden. Want met 31 verdiepingen is dit het hoogste gebouw van Flevoland. En één van de hoogste in Nederland. Imposant dus en kwalitatief hoogwaardig. “De uitstraling spreekt veel bedrijven aan, “maar ze schrikt sommigen ook af”, signaleert asset manager Bernd-Jan Bolwijn. “Vooral kleinere ondernemers denken dat het WTC er alleen is voor heel grote bedrijven én dat de huurprijzen vast heel hoog liggen. Dat klopt niet. ZZP’ers en startende bedrijven kunnen in ons Business Center (2.500 m²) al een kantoorruimte huren vanaf circa 20 m². Ook kun je er flexwerken of een virtual office huren. En onze prijzen zijn verrassend vriendelijk.”

Bernd-Jan Bolwijn WTC Almere

Heel veel service
Ondernemers huren er niet alleen vloeroppervlak, maar kunnen ook rekenen op heel veel service. Met een parkeergarage onder het gebouw, de centrale receptie, de koffiebar en de talrijke sfeervolle loungehoekjes, geschikt voor werken en ontspannen. En dan zijn er nog de vergaderfaciliteiten in het Conference Center (van 10 tot 250 mensen), voor de eigen huurders én voor externe partijen. Natuurlijk inclusief catering. Bovendien beschikt het WTC over een bedrijfsrestaurant waar je heerlijk kunt lunchen en een ruime parkeergarage met 1.500 parkeerplaatsen.

Flinke bandbreedte voor huurder én bezoeker
“Goede service is noodzakelijk, want met alleen kantoorruimte verhuren, red je het niet”, weet Bernd-Jan. “Huurders verwachten meer. Goede bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer, prima vergaderfaciliteiten en goede catering. En uitstekende ICT-voorzieningen. Ga maar bij jezelf na: als je een gebouw inloopt, kijk je allereerst of er gratis wifi is. Nou, dat hebben we, zónder gedoe met wificodes. De bandbreedte is flink, wat zorgt voor snel internet en de mogelijkheid te werken met grotere bestanden.

De bandbreedte die je nodig hebt
Huurders kunnen ook kiezen voor vast internet, verzorgd door LOKO. “Bedrijven huren simpelweg de bandbreedte die zij nodig hebben. En ze kunnen altijd opschalen of afschalen. Internet op maat dus, tegen een lagere prijs dan van de grote landelijke partijen. Het grote voordeel voor onze huurders is, dat LOKO hier zelf is gevestigd. Er staat dus altijd direct een professionele ICT-specialist paraat die de ICT-omgeving kent. En mensen kunnen een eventuele storing op allerlei manieren doorgeven: direct, via de website en via alle sociale media. Dat werkt in de praktijk heel goed, want we horen alleen maar positieve geluiden van huurders.”

Community via internet en social media
Goede ICT-voorzieningen zijn om nóg een reden onmisbaar. Het WTC Almere zet namelijk via SoBuildings stevig in op een community van huurders. “Onze huurders zijn actief in sterk uiteenlopende branches. Er is veel behoefte aan onderling contact, zodat er mogelijk kruisbestuivingen kunnen ontstaan. Dit is een belangrijk speerpunt, waarvoor we werken met een community manager. Deze stimuleert op allerlei manieren de onderlinge contacten en samenwerkingen. We hebben een bruisende businessclub én huurders kunnen onderling communiceren via website en diverse social-media-kanalen. We verwachten heel veel van ons social-community-concept. En LOKO speelt daarin natuurlijk een rol, als ICT-partner én als huurder”.