LOKO heeft haar informatiebeveiliging ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd

 

LOKO heeft haar informatiebeveiliging ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Dit houdt concreet in dat informatiebeveiliging een integraal onderdeel is van onze bedrijfsprocessen en dat we veilig omgaan met de informatie van onze klanten en dit in de praktijk hebben aangetoond.

Wat is ISO 27001 en NEN 7510?

ISO 27001 is een standaard voor informatiebeveiliging. Deze standaard specificeert eisen voor de implementatie van beveiligingsmaatregelen specifiek voor de behoeften van afzonderlijke organisaties of delen daarvan. Het Information Security Management System (ISMS) is ontworpen om de keuze van adequate en proportionele beveiligingsmaatregelen die de informatie beschermen, vast te leggen en te waarborgen.

De NEN 7510 norm is vergelijkbaar met de ISO 27001 standaard, maar verder toegespitst op informatiebeveiliging in de Zorgsector.

Waarom certificering?

Door toenemende dreiging van internetcriminaliteit en de aanscherping van de wetgeving rond bescherming van Persoonsgegevens (zie het artikel over de AVG) is informatiebeveiliging binnen organisaties van steeds groter belang. Onze relaties vragen dan ook steeds vaker om een ISO-certificering. In de zorgsector is dit zelfs vaak een eis om diensten te mogen leveren. Al onze diensten (zoals LOKO Cloud, Remote beheer, WiFi, etc.) en onze (interne) bedrijfsprocessen voldoen volledig aan de eisen van de ISO- en NEN norm.

Wilt u meer informatie?

U kunt voor meer informatie over informatiebeveiliging of onze certificering contact opnemen door het onderstaande formulier in te vullen.