Skip to Content

Security incident door datalek of malware besmetting

Datalek of malware besmetting

Onlangs was een bedrijf met ca. 150 medewerkers in Lelystad het slachtoffer van een CryptoLocker virus. Allerlei bestanden waren door deze malware aangetast en het bedrijf kon twee dagen niet goed functioneren.

Incident

Een medewerker ontving een e-mail, stuurde deze door en opende de bij de mail behorende bijlage. De ontvangers van de doorgestuurde mail openden de bijlage ook. Hierdoor werd op verschillende werkplekken het CryptoLocker virus geactiveerd. Dit virus zorgt ervoor dat de bestanden versleuteld worden en daardoor niet meer kunnen worden geopend.  De versleutelde map bevatte een tekstbestand. Hierin stond dat de bestanden teruggezet zouden worden als er een betaling werd gedaan. De geïnfecteerde bestanden zijn door ons hersteld. Toch kon het bedrijf twee volle dagen niet bij hun bestanden.

Oplossingen

De (on)veiligheid van het bedrijfsnetwerk en de gevolgen van ontoegankelijke systemen na een Security incident zoals een datalek of malware baren veel ondernemers zorgen. Door het toepassen van een flinke dosis specialistische kennis streven wij ernaar om dit soort rampen te voorkomen en ondernemen makkelijker te maken.

We hebben diverse oplossingen om het netwerk beter te beveiligen en te beheren.

Waarom LOKO

Wie met LOKO in zee gaat, kan rekenen op commitment. Inzet, gedrevenheid en betrokkenheid zijn daar belangrijke elementen van. LOKO zoekt  samen met klanten naar oplossingen en bouwt aan relaties. Het doel van LOKO is om de ICT bij bedrijven compleet te maken.