Nieuws

Microsoft kondigde de naamswijziging aan voor Office 365 

Microsoft kondigt de naamswijziging aan voor Office 365 

Microsoft kondigde de naamswijziging aan op 30 maart. Zakelijk gezien veranderen de nieuwe namen automatisch op 21 april 2020. In deze blog belicht ik kort welke veranderingen er naar voren komen in de rebrandingMicrosoft onthulde op 30 maart niet alleen de nieuwe Microsoft 365 abonnementen voor gezinnen, maar hernoemt ook de bestaande abonnementsservices om ze aan te passen aan de nieuwe schema’s.  

Zo wordt Office 365 Business Essentials vanaf 21 april Microsoft 365 Business Basic. Office 365 Business Premium wordt ondertussen hernoemd naar Microsoft 365 Business Standard. Microsoft 365 Business wordt in de toekomst bekend als Microsoft 365 Business Premium. Sommige naamswijzigingen brengen momenteel verschillende pakketten onder dezelfde kerntitel.  

Office 365 Business en Office 365 ProPlus worden bijvoorbeeld vanaf 21 april bekend als Microsoft 365 Apps. “Waar nodig”, legt Microsoft uit, “gebruiken we de labels for business” en “for enterprise” om onderscheid te maken tussen de twee.” 

In de blogpost die de rebranding aankondigde, zeiden woordvoerders dat de nieuwe namen bedoeld zijn om aan te geven dat Office meer is dan Word, Excel en PowerPoint; het bevat ook nieuwe apps zoals Teams, Stream, Forms en Planner. En zelfs de bestaande Office-kernapps zijn anders, aldus de vertegenwoordigers. Ze bevatten nu functies die vaak verbonden zijn aan de cloud en gebruikmaken van AI. 

Kort samengevat, de plannen die door de wijziging worden beïnvloed zijn:  

  • Office 365 Business Essentials krijgt een nieuwe naam als Microsoft 365 Business Basic  
  • Office 365 Business Premium krijgt een nieuwe naam Microsoft 365 Business Standard 
  • Office 365 Business en Office 365 Pro Plus heet Microsoft 365 Apps, waarbij Microsoft gebruikt “for business” en “for enterprise” als labels om de twee waar nodig te onderscheiden. 

Laat een reactie achter