Uitleg

Microsoft Teams: de op chat gebaseerde werkruimte in Office 365

Door 16 januari 2020 februari 10th, 2020 Een reactie

Maak kennis met Microsoft Teams: de op chat gebaseerde werkruimte in Office 365

WAT IS MICROSOFT TEAMS?

Chat voor de teams van vandaag

Allereerst biedt Microsoft Teams een moderne gesprekservaring voor de teams van vandaag. Microsoft Teams ondersteunt niet alleen persistente maar ook threaded chats om iedereen betrokken te houden. Teamgesprekken zijn standaard zichtbaar voor het hele team, maar er is natuurlijk de mogelijkheid voor privédiscussies. Skype is diep geïntegreerd, zodat teams kunnen deelnemen aan spraak- en videoconferenties en iedereen kan persoonlijkheid toevoegen aan zijn digitale werkruimte met emoji’s, stickers, GIF’s en aangepaste memes om het zich eigen te maken. Dit is uiteraard ook uit te schakelen als het als vervelend wordt gezien.

Een hub voor teamwerk

Ten tweede brengt Microsoft Teams de volledige breedte en diepte van Office 365 samen om een echte hub voor teamwerk te bieden. Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneNote, Planner, Power BI en Delve zijn allemaal ingebouwd in Microsoft Teams, zodat mensen alle informatie en hulpmiddelen binnen handbereik hebben. Gesteund door de Microsoft Graph, worden intelligente services opgedoken in de hele werkruimte om te helpen met informatie relevantie, ontdekking en delen.

Aanpasbaar voor elk team

Ten derde, omdat alle teams uniek zijn, heeft Microsoft Teams veel tijd geïnvesteerd in manieren waarop mensen hun werkruimte kunnen aanpassen, met uitgebreide uitbreidingsmogelijkheden en open API’s die beschikbaar zijn op algemene beschikbaarheid. Tabs biedt bijvoorbeeld snelle toegang tot veelgebruikte documenten en cloudservices. Microsoft Teams deelt ook hetzelfde Connector-model als Exchange en biedt meldingen en updates van services van derden, zoals Twitter of GitHub. Verder biedt Microsoft Teams volledige ondersteuning voor het Microsoft Bot Framework om intelligente first- en third-party services in uw teamomgeving te brengen.

Beveiligingsteams vertrouwen Teams

Tot slot biedt Microsoft Teams de geavanceerde beveiligings- en nalevingsmogelijkheden die onze Office 365-klanten verwachten. Gegevens worden tijdens verzending en in rust versleuteld. Net als al onze commerciële diensten hebben we een transparant operationeel model zonder permanente toegang tot klantgegevens. Microsoft Teams ondersteunen belangrijke nalevingsnormen, waaronder EU-modelclausules, ISO 27001, SOC 2, HIPAA en meer. En, zoals klanten zouden verwachten, wordt Microsoft Teams bediend vanuit ons hyperschaal wereldwijde netwerk van datacenters, automatisch ingericht binnen Office 365 en centraal beheerd, net als elke andere Office 365-service.

WAAROM MICROSOFT TEAMS?

Microsoft Teams is een laagdrempelige manier om meer structuur terug te brengen in uw organisatie en om hierin efficiënter met elkaar te communiceren, of u zich nu op locatie bevindt, onderweg naar een klant bent of thuis aan de slag wil. Microsoft Teams kan op ieder device en overal gebruikt worden en hierdoor kunt u een flinke besparing (reistijd, geld, resources) tegemoet zien.
Door de flexibiliteit in het gebruik maar ook het centraal borgen van (project)documentatie houdt u meer tijd over voor dingen die er echt toe doen.

“Denk je na over de implementatie van Microsoft Teams? Vergeet dan niet om de gebruikersadoptie hierin ook mee te nemen!” 

De gratis whitepaper

Stap voor stap op weg naar
de moderne werkplek.

Iedereen kan een nieuwe digitale werkplek gaan gebruiken, dat is makkelijk. Maar de werkplek succesvol maken binnen jouw bedrijf en iedereen er de meeste waarde uit laten halen, vereist meer inzet.

Download hem hier

Elke verandering en nieuwe manier van werken brengt de nodige vragen en onduidelijkheden met zich mee, zo ook Microsoft Teams. Door het “Whats in it for me?” duidelijk over te brengen op jouw medewerkers zal er begrip ontstaan voor de verandering die plaats gaat vinden en zal daarnaast ook de nieuwe manier van werken worden omarmd. Wat er uiteindelijk voor zorgt dat de verandering geaccepteerd gaat worden. Een implementatie is pas echt succesvol als iedereen de nieuwe oplossing optimaal gebruikt, toch?

Geef met User Adoption antwoord op de vraag: “Waarom?” en neem geen genoegen meer met software waarvan niet alle functionaliteiten benoemd zijn en waardoor deze dus komt te vervallen op den duur.

Vragen over Teams? Stel ze aan Willem.

Stel je vraag

Een reactie

Laat een reactie achter