Skip to Content

Microsoft Power BI

Business Intelligence met Microsoft Power BI

Business intelligence is gericht op het verzamelen en analyseren van informatie over klanten, beslissingsprocessen, concurrentie, markttoestand en algemene economische, technologische en culturele trends, teneinde beslissingsondersteunende informatie (intelligence) te verkrijgen.

Het doel van business intelligence is afgeleid van de strategie: het bedrijfsdoel of een missionstatement. Deze doelen kunnen gebaseerd zijn op de korte termijn (bijvoorbeeld kwartaalcijfers voor de beurs) dan wel de lange termijn (bijvoorbeeld vergroting van het marktaandeel, creëren van aandeelhouderswaarde, enz).

Business intelligence wordt beschouwd als de opvolger van het management-informatiesysteem (MIS) uit voorgaande decennia. Een speciale variant van Business intelligence is Location intelligence. Hierbij worden aan de hand van de ruimtelijke component die bij meer dan 80% van alle bedrijfsgegevens aanwezig is de bedrijfsgegevens op een kaart geprojecteerd. Dankzij het groeiende ruimtelijke bewustzijn (mede door toedoen van Google Maps en routenavigatiesystemen) neemt deze variant van business intelligence in een snel tempo toe, ook omdat Location intelligence nuttige inzichten oplevert.

(bron: Wikipedia)

Microsoft Power BI

Microsoft Power BI is een interactieve tool voor het visualiseren van data, ontwikkeld en uitgegeven door Microsoft.

Het doel is om business intelligence beschikbaar te maken voor de eindgebruiker. Met Microsoft Power BI kunnen verschillende soorten data gecombineerd worden, om in een visueel dashboard managementinformatie weer te geven. Power BI is beschikbaar als Software as a Service (SaaS) en als onderdeel van de Microsoft Office 365-suite.

Transformeer bedrijfs gegevens om geïnformeerde besluitvorming mogelijk te maken. Gebruikers krijgen beter inzicht in gegevens, en blijven zo op de hoogte enkunnen  trends herkennen wanneer deze zich voordoen. Met moderne oplossingen en hulpprogramma’s voor business intelligence (BI) kan de hele organisatie inzicht krijgen in gegevens en er snel op reageren.

waarom LOKO?

Wie met LOKO in zee gaat, kan rekenen op commitment. Inzet, gedrevenheid en betrokkenheid zijn daar belangrijke elementen van. LOKO zoekt  samen met klanten naar oplossingen en bouwt aan relaties. Het doel van LOKO is om de IT en ICT bij bedrijven compleet te maken.