Skip to Content

Security Awareness Training

Security awareness opleiding

Voor medewerkers van organisaties organiseren wij Security Awareness opleidingen, zowel klassikaal als individueel.

Security awareness wordt niet gecreëerd met een eenmalige training, het is een proces om het (online) gedrag van mensen te veranderen. Binnen het opleidingstraject van LOKO  wordt naast de klassikale trainingen gebruik gemaakt van e-learning.

De klassikale trainingen en e-learning zijn volledig op elkaar afgestemd. Samen vormen ze de best mogelijke opleiding voor security awareness. Om allerlei redenen kan ervoor gekozen worden  slechts één van beide af te nemen: financieel, technisch of logistiek. Daarom zijn ze zowel gezamenlijk als afzonderlijk van elkaar in te zetten. Allebei zeer krachtig voor het structureel verbeteren van de veiligheid thuis, onderweg en op de werkvloer.

Neem contact op voor meer informatie.
Awarenesstraining LOKO Zeewolde

Klassikale trainingen

 

In de klassikale trainingen staat bewustwording centraal. Een klassikale training zorgt ervoor dat er draagvlak wordt gecreëerd om het veranderingsproces in gang te zetten. Belangrijk hierin is, dat deze trainingen bedrijfsbreed worden ingezet met als voorkeur in gevarieerde groepen.

Door herkenbare situaties (privé en zakelijk) aan te halen in de klassikale trainingen wordt interactie met de deelnemers gezocht. De trainingen zijn afgestemd op de organisatie en toegankelijk voor ieder kennisniveau.

Schloss

Medewerkers krijgen inzicht in hoe zij verschillende vormen van misbruik door derden kunnen herkennen en voorkomen. Tijdens de klassikale training wordt hen geleerd bewuster om te gaan met informatie binnen hun eigen specifieke taken, verantwoordelijkheden, bevoegdheden en privésituatie. Een klassikale training zorgt voor draagvlak om het veranderingsproces in gang te zetten. Belangrijk hierin is, dat deze trainingen bedrijfsbreed worden ingezet met als voorkeur in gevarieerde groepen die niet groter zijn dan 12.

We gaan hier flexibel mee om. Kleine bedrijven kunnen kiezen voor samenwerking. Medewerkers van beide (of meer) bedrijven kunnen de trainingen gezamenlijk bijwonen. Groepen blijven echter niet groter dan 12 personen.

E-learning

In een e-learningtraject van minimaal een jaar, wordt er gewerkt aan gedragsverandering van de deelnemers. In de e-learning staan bewustwording en gedragsverandering centraal. Dat lijkt logisch, maar al te vaak zijn e-learnings puur gericht op kennisoverdracht. Natuurlijk doen de deelnemers veel kennis op, maar daar wordt nauwelijks op getoetst. In plaats daarvan worden deelnemers gestimuleerd zelf hun gedrag aan te passen.

Klik op de onderstaande afbeelding om het leaflet te downloaden.

Computer notebook keyboard with Training key

Gedrag

Het gedrag van de cursisten wordt op verschillende momenten tijdens het leertraject geïnventariseerd. De deelnemers worden tijdens het traject regelmatig bevraagd hoe het gaat met gedragsvoornemens die ze eerder hebben aangegeven, waar ze tegenaan lopen en welke hulp(-middelen) ze nodig hebben om veilig te blijven. De voortgang van het gedrag kan via een rapportageplatform door de opdrachtgever worden gevolgd, waardoor zij te allen tijde inzicht heeft in het werkelijke effect van het opleidingstraject. Naar keuze van de opdrachtgever kan dit op afdelings- en/of organisatieniveau.

Meer mogelijkheden

Behalve het hiervoor genoemde opleidingstraject bieden wij nog meer mogelijkheden.

  • Introductiesessie
  • Pilottraject
  • Kick-off sessie

Meer weten over onze Security Awareness trainingen?

Neem dan contact op! Vul het contactformulier in of bel met René de Graaf op 036 521 9331.