Nieuws

Outlook.com en de mobiele Outlook-apps hebben nu een donkere modus

Door 29 augustus 2019Geen reacties

De rest van de mobiele Office-apps volgen binnenkort

Dit moet je weten over de update:
  • Microsoft brengt een donkere modus naar Outlook en de rest van de mobiele Office-apps;
  • Outlook en Office.com worden vandaag geüpdatet, terwijl de rest van de Office mobiele suite wordt bijgewerkt naast de lancering van iOS 13;
  • Dit brengt de mobiele apps op één lijn met de rest van het Office-pakket van Microsoft op andere platforms;

Microsoft heeft op 28 augustus aangekondigd dat het eindelijk een donkere modus uitbrengt voor Outlook mobiel, de rest van de Office mobiele suite en Office.com. Outlook mobile en Office.com krijgen de update als eerste, terwijl de rest van de Office mobiele apps volgen zodra iOS 13 later dit jaar wordt gelanceerd. Er is niet veel mysterie over de donkere modus- verrassing, het is donkerder – maar het zou een heel eind moeten zijn in het verminderen van vermoeide ogen, wanneer je jouw e-mail in de bus naar huis controleert of een project laat in de nacht afmaakt. Het zou de levensduur van de batterij ook moeten verlengen op apparaten met OLED-schermen. Er komt nog veel meer in de nabije toekomst. De donkere modus is beschikbaar in Excel, PowerPoint, Word en een groot aantal andere mobiele Microsoft-apps wanneer iOS 13 en iPadOS uitkomen.

Wanneer je vandaag de batterijbesparingsmodus op Android inschakelt, wordt Outlook automatisch overgeschakeld naar de donkere modus. In de volgende updates voor iOS en Android schakelt Outlook automatisch over naar de donkere modus volgens jouw OS-voorkeuren.

Een ander doel, zegt Microsoft, was om alle Office-apps qua ontwerp op elkaar af te stemmen. De teams gingen uit van één palet, samen met details zoals contrast en merkkleurverzadiging om een gevoel van consistentie tussen apps te produceren.

Word, Excel en PowerPoint op mobiel zijn naast de lancering van iOS 13 later dit jaar ook beschikbaar in de donkere modus (waarschijnlijk in september). De donkere modus voor Planner en OneDrive op internet is ook in de maak, maar er is nog geen harde tijdlijn beschikbaar voor die updates.

Laat een reactie achter