Not even lying

AxFlow

Drie werkbedrijven van AxFlow Groep in Nederland vestigden zich in 2013/2014 onder één dak in Lelystad. Hét moment om toe te werken naar één geïntegreerd netwerk voor alle bedrijfsactiviteiten. Een kolfje naar de hand van LOKO.

De AxFlow Groep is actief in praktisch elk proces waar vloeistoffen – dik of dun – worden verwerkt: van chemie en petrochemie. En van farmacie tot voedingsmiddelenindustrie en waterbehandeling. Het bedrijf levert oplossingen op maat: speciaalpompen, mixers, doseerapparatuur en zelfs complete installaties. Een mooi voorbeeld van dat laatste is de engineering van een installatie voor een fabriek in Engeland die drie kleuren tandpasta doseert. Het zijn de krenten in de pap.

“Veel knowhow, goede naam in de markt”

Goede naam

In Nederland zijn drie werkbedrijven actief: AxFlow BV (voor de Benelux-markt), AxFlow DC (distributiecentrum voor 23 Europese landen) en AxFlow Systems (ontwerp, verkoop, bouw en onderhoud van complete installaties). Erick Harmsen (AxFlow BV) is samen met Pieter Molenaar (AxFlow DC) verantwoordelijk voor de ICT. Hij vertelt: “We moesten na de verhuizing natuurlijk direct kunnen werken op deze locatie. Daarom besloten we eerst even te blijven werken met de huidige drie servers. Ondertussen zochten we naar een geschikt ICT-bedrijf. Dat werd LOKO, een partner met veel knowhow en een goede naam in de markt.”

Eenvoudiger en efficiënter

LOKO maakte het plan van aanpak voor de overgang van de drie gescheiden bedrijfsnetwerken naar één centrale server en één gezamenlijk netwerk. Pieter: “Dat maakt het onderhoud en beheer van ons netwerk een stuk eenvoudiger en efficiënter. We hebben nog maar één licentie én kunnen eenvoudig de rechten van medewerkers instellen en wijzigen. Dit alles verkleint bovendien de kans op fouten in onze bedrijfsprocessen.” Om de processen te stroomlijnen, werkt AxFlow overigens met ASW, een ERP-pakket dat draait op de servers van de moedervestiging in Zweden.

"Bovendien heeft LOKO haar organisatie zo ingericht dat het zulke grote klussen gewoon aankan."

Grote ombouw

De laatste stap was het inbouwen van de hardware en het migreren van alle data van de huidige drie servers naar nieuwe, centrale server. Erick: “LOKO plant zulke werkzaamheden altijd buiten werktijd, zodat medewerkers weinig merken van dit hele proces. Verstandig, want als bedrijf kun je je natuurlijk geen uitval permitteren. We werken hier met honderd medewerkers, dus als het systeem er een uur uit ligt, dan kost dat meteen honderd uur.”

Spannend

“Het is onze ervaring dat LOKO over dit hele proces goed meedenkt”, oordeelt Pieter. “Bovendien heeft LOKO haar organisatie zo ingericht dat het zulke grote klussen gewoon aankan, met een team van specialisten en een projectleider die de touwtjes stevig in handen houdt. Als opdrachtgever hoef je er dus niet bovenop te zitten. Dat scheelt enorm; ook voor ons. Want wij hebben ook ons eigen werk. Bovendien is AxFlow op deze manier minder afhankelijk van Erick en mij.”

Wederzijds vertrouwen is waardevol. Daarop zijn relaties gebaseerd

Erick Harmsen & Pieter MolenaarAxFlow

Ook op zoek om jouw bedrijfsprocessen te stroomlijnen?

Met LOKO Digitalisering vertalen wij jouw werkprocessen naar een digitaal resultaat.

Bekijk oplossing