Not even lying

DaklaPack

Hoe meer verkoopkanalen, markten en vestigingen, hoe complexer de bedrijfsprocessen. Zo ook bij DaklaPack Group in Lelystad, specialist in innovatieve (hersluitbare) verpakkingen.

Voor de kantoorautomatisering werkt het bedrijf samen met LOKO. “Hun kennis en serviceverlening zijn van grote meerwaarde”, aldus Edwin van Hierden, verantwoordelijk voor ICT-beheer en fulfillment.

“Hun kennis en serviceverlening zijn van grote meerwaarde"

De verpakkingsproducten worden voornamelijk gemaakt in China, maar DaklaPack produceert ook steeds meer zelf in Lelystad. En het bedrijf doet meer. Zoals het afvullen en verpakken van producten. En alle handelingen rondom een verzending. Sinds 2014 verzorgt DaklaPack bijvoorbeeld de fulfilment van het bevolkingsonderzoek darmkanker.

DaklaPack levert niet alleen de verpakking van de uitnodigingskits, maar verpakt en verstuurt de testkits ook naar de doelgroep. DaklaPack heeft dit proces verregaand geautomatiseerd, met ondersteuning van LOKO. Een soortgelijk project voert het bedrijf uit voor het Franse bevolkingsonderzoek darmkanker.

LOKO heeft voor elke tool een specialist.

Een specialist voor elke tool

LOKO verzorgt verder vooral de bedrijfsautomatisering van DaklaPack. Edwin: “Wij werken veel met Exact Globe Next én met de ondersteunende tools Orbis, Sumatra en Elvy. Met deze programma’s kunnen we onze bedrijfsprocessen verder automatiseren, managementrapportages maken en facturatieprocessen stroomlijnen. LOKO heeft voor elke van deze tools een specialist. Verder communiceren wij voornamelijk met ons vaste aanspreekpunt bij LOKO: een systeembeheerder die ons bedrijf en onze processen goed kent. Want dat is een must. LOKO is sowieso een stabiel bedrijf waar medewerkers over het algemeen lange tijd werken.”

Nieuwe servers

Onlangs heeft DaklaPack alle servers vervangen door nieuwe en krachtigere servers. “De overgang naar de nieuwe servers was in drie weken tijd gebeurd. Al die tijd konden onze medewerkers ongehinderd doorwerken. Dat laatste was een vereiste. LOKO toonde zich heel flexibel door ’s avonds en in het weekend te werken aan de migratie van al onze data. Dat is zonder noemenswaardige knelpunten gegaan. We hebben deze gelegenheid aangegrepen om werk te maken van nog meer dataveiligheid en bedrijfszekerheid. En voor wat meer snelheid, krijgen we er binnenkort een glasvezelverbinding bij. Dan zijn we, zo verwacht ik, klaar voor de komende jaren.”

Voor elke tool een LOKO-specialist

Edwin van HierdenDaklaPack

Ook op zoek om jouw bedrijfsprocessen te stroomlijnen?

Met LOKO Digitalisering vertalen wij jouw werkprocessen naar een digitaal resultaat.

Bekijk oplossing