Not even lying

Mercedes-Benz Global Training

Branko van Eerden is manager van Mercedes-Benz Global Training Nederland. Deze vestiging in Nijkerk verzorgt alle denkbare opleidingen en trainingen voor de zelfstandige dealers en hun medewerkers in Nederland.

De Mercedes-verkoper, de high-end automonteur en de verkoopdirecteur, allemaal maken ze regelmatig de gang naar Nijkerk. LOKO is de applicatie- en procespartner van Mercedes-Benz Global Training. Een boeiend gesprek tussen Mercedes en LOKO.

Mercedes-Benz is een icoon uit de auto-industrie. Wat is ervoor nodig om deze status vast te houden?

In de auto-industrie draait het om innovatie en superieure technologie. Maar belangrijker is onze band met de dealers, met hun medewerkers en met de markt.  Onze uitdaging ligt bij het laatste. Het is een hele kunst om enerzijds innovatief en hoog technologisch te zijn

en anderzijds met de dealers de vertaalslag te maken naar de man of vrouw die gesteld is op mobiliteit. Daar doen wij dagelijks ons best voor. Onze technische en innovatieve status is mooi, maar veel liever staat Mercedes dicht bij de klant.

De auto-industrie is enorm innovatief.
Gaat het niet allemaal al veel te snel?

Voor innovatie is het belangrijk om veranderingen tijdig waar te nemen. Waartoe leidt deze ontwikkeling en welke stappen moeten wij nemen? Mensen durven zich nog niet goed door de technologie te laten ondersteunen, en dat heeft met kwetsbaarheid te maken. In de praktijk biedt technologie juist bescherming tegen menselijk falen. Overigens is de mind set van de consument flexibeler dan die van de overheid. Er kan meer dan de wetgeving toestaat.

Mercedes-Benz heeft geen bestaansrecht zonder de persoonlijke betrokkenheid van ieder die verbonden is aan het merk. Dit gegeven is in ons fundament verankerd, en ik zie dat dit ook voor LOKO geldt. Om die reden is LOKO onze partner. Een dag per week is één van hun toppers intern bij ons. Namens LOKO adviseert hij ons bij de ICT-gerelateerde bedrijfsprocessen. Hij begeleidt ons in het woud van applicatiekeuzes en denkt met ons mee over de toekomst. Het staat onomstotelijk vast dat technologie en innovatie de samenleving van dienst kan zijn. Het slaan van bruggen tussen mens en technologie; dat is de overeenkomst tussen LOKO en Mercedes-Benz.

Wederzijds vertrouwen is waardevol. Daarop zijn relaties gebaseerd

Branko van EerdenMercedes-Benz Global Training

Ook op zoek om jouw bedrijfsprocessen te stroomlijnen?

Met LOKO Digitalisering vertalen wij jouw werkprocessen naar een digitaal resultaat.

Bekijk oplossing