Not even lying

OTC-Holland klaar voor verdere bedrijfsgroei

Steeds meer organisaties werken in de cloud. Zo ook OTC-Holland in Dronten, het in- en exportbedrijf van biologische groenten en fruit. Het complete ERP-pakket Neddox is overgeheveld naar LOKO Cloud Private, net als het boekhoudpakket AccountView en het CRM-pakket Exact Synergy.

Dit alles naar volle tevredenheid van de momenteel 40 gebruikers. “We zijn klaar voor verdere bedrijfsgroei.”

“Probleemloze overgang
ERP-pakket naar de cloud”

Sinds de oprichting in 2001 ontwikkelde OTC-Holland zich tot een belangrijke specialist in het vermarkten van verse biologische groenten en fruit. Deze AGF-producten worden geteeld in Nederland, Europa en daarbuiten. “Alles wat we verhandelen moet gegarandeerd biologisch zijn”, vertelt ICT-manager Joryn Leijssenaar.

“We moeten dus alles kunnen traceren. De vraag naar barcodes, etiketten en verpakkingen nam steeds verder toe. Daarom breidden we ons ERP-pakket de afgelopen jaren uit met nieuwe modules, waaronder een eigen kwaliteitsmodule. Het ERP-pakket is dus de motor van ons bedrijf.”

LOKO kent ons bedrijf en onze markt en we hebben daarom vertrouwen in hun adviezen.

Een betrouwbare oplossing

In 2011 installeerde LOKO er een fysieke serveromgeving. Vanwege de gestage bedrijfsgroei begon deze oplossing echter steeds meer te knellen. Het geheugen en de data liepen vol, waardoor de programma’s trager werden. De beslissing voor de cloud, was snel genomen. Joryn: “We werken alweer een aantal jaren met LOKO. Ze kennen ons bedrijf en onze markt en we hebben daarom vertrouwen in hun adviezen. Inmiddels is de cloud een betrouwbare oplossing, ook voor ons.”

LOKO en OTC-Holland besloten al vroegtijdig om twee oplossingen lokaal te laten draaien en dus niet op te nemen in de cloud. Joryn: “Het gaat om de telefooncentrale (die was nog niet afgeschreven) én om de testomgeving waarin wij nieuwe Neddox-modules testen. “We besloten de testomgeving lokaal te laten draaien op een server, omdat dit weer meer ruimte zou innemen in de cloud en de kosten daarvan niet opwegen tegen de baten. Wel is deze testomgeving via een beveiligde ingang gelinkt aan de cloud.”

Testcloud-omgeving

Voor een soepele migratie naar de cloud, bouwde LOKO een testcloud-omgeving. Joryn: “Daarin testten we samen hoe onze programma’s zouden werken in de cloud. De mensen van Neddox maakten gebruik van een automatische uitrol voor een probleemloze overgang van dit pakket naar de cloud. Die oplossing werkte prima.” In de testfase kwamen ook wat gewenste aanpassingen naar boven. “De belangrijkste aanpassing betrof de mailoplossing. Het idee was om ook gebruik te maken van Exchange Online, maar dat bleek voor ons te traag. Onze huidige Exchange-omgeving is daarom opgenomen in de cloud.

Geslaagd project

“Best spannend”, vond Joryn de migratie naar de cloud. “Ik was vooral benieuwd of ons ERP-pakket weer honderd procent zou draaien en hoe het moest met de e-mail. Maar het ging allemaal heel goed. Medewerkers en directie zijn heel tevreden. Ze merkten weinig van de migratie naar de cloud. Een geslaagd project dus. We hebben nu een ICT-omgeving waarmee we verdere bedrijfsgroei aankunnen.”

Alle pakketten draaien nu in de LOKO Cloud Private

Joryn LeijssenaarICT-manager - OTC Holland

Op zoek naar een cloudoplossing die net zo flexibel is als jouw bedrijf?

Met LOKO Cloud werk je altijd en overal veilig in je online IT-omgeving

Bekijk oplossing